Vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak maken voor 2 of meer personen?

Als u met 2 personen komt moet u ook 2 afspraken maken. Boek in dat geval 2 opeenvolgende afspraken in, bij dezelfde arts. Boek hier online uw afspraken. Indien er geen 2 opeenvolgende afspraken beschikbaar zijn kan u ons best telefonisch contacteren op het nummer 056 36 00 06.

Wat moet ik steeds meebrengen?

  • Identiteitskaart
  • Klevertje van de mutualiteit
  • Lijst met chronische medicatie zodat voldoende kan voorgeschreven worden tot je volgend bezoek
  • Speciale documenten indien van toepassing (Vb: attest ‘Vertrouwelijk’, aangiftepapieren bij een arbeidsongeval,…)

Wat is een GMD of Globaal Medisch Dossier?

GMD staat voor Globaal Medisch Dossier. Het GMD bevat al uw medische gegevens en maakt een optimale medische begeleiding mogelijk. Bij uw volgend bezoek kunnen wij uw GMD registreren in onze praktijk. Wij regelen de registratie via uw mutualiteit en deze is kosteloos voor de patiënt. Het biedt ook het bijkomend voordeel dat u vanaf dan geniet van een verhoogde terugbetaling bij iedere raadpleging of huisbezoek, verricht door alle artsen van de praktijk.

Kom ik met een snijwonde best naar de huisarts?

Ja, neem in dit geval steeds eerst contact op met uw huisarts. Wij kunnen u in de meeste gevallen zelf verder helpen.

Kan ik bij een vermoeden van verstuiking/breuk terecht bij de huisarts?

Ja, u kan hiervoor steeds bij ons terecht. Indien nodig wordt u doorverwezen voor bijkomende beeldvorming. Gipsen & tapen kan dan bij ons in de praktijk gebeuren.

Ik moet een attest laten invullen. Wat nu?

Voor het invullen van een attest is tijd en informatie nodig. Het is daarom steeds nodig dat u hiervoor op consultatie langskomt. De artsen kunnen enkel zaken attesteren die stroken met de waarheid.

Kan ik telefonisch een voorschrift verkrijgen?

Bij uw consultatie wordt getracht u steeds voldoende voorschriften mee te geven zodat u toekomt tot de volgende geplande afspraak. Telefonisch vragen van voorschriften wordt op deze manier liefst maximaal vermeden.

Betaal ik meer voor een avondraadpleging?

Vanaf 18u00 wordt er een supplement van €4 aangerekend zoals bepaald door het RIZIV. Deze €4 wordt echter door uw ziekenfonds volledig terugbetaald indien uw GMD (Globaal Medisch Dossier) afgesloten is in deze praktijk.

Ik ben zwanger! Wat nu?

Wij begeleiden u graag vanaf de kinderwens en doorheen het verloop van de zwangerschap. Voor heel wat consultaties en onderzoeken kunt u bij de huisarts terecht, steeds in samenwerking met uw gynaecoloog.

Hoe kan ik betalen in de praktijk? En op een huisbezoek?

Zowel in de praktijk, als op huisbezoek kan u cash, via Bancontact of met de app Payconiq betalen. Wij geven zelf de voorkeur aan Payconiq.

Raadplegingen zijn enkel mogelijk op afspraak.